Bil och Traktorservice växlar upp

Lars Andersson, VD och ägare till Bil och Traktorservice i Stigtomta, är en person som tycker om när det går snabbt från ord till handling. När företaget etablerade en ny filial i Västerås tog det bara ett halvår från beslut till att den nya lokalen stod färdig. 

PÅ NÅGRA FÅ ÅR har Bil och Traktorservice etablerat sig som en av de större återförsäljarna av John Deeres produkter och tillhörande service. Västerås är den senaste filialen till huvudkontoret i Stigtomta utanför Nyköping. Bolaget finns även representerat med filialer i Uppsala, Strängnäs och Hedemora. En tidigare ABB-verkstad passade bra för etablering av den nya verksamheten i Västerås. Verkstaden på ca 1 ooo kvadratmeter kompletterades med en tillbyggnad på 200 kvadratmeter för att rymma butik, kontor och konferensutrymme. Beslutet om etableringen togs i slutet av fjolåret och den 15 maj i år kunde de första kunderna hälsas välkomna.
– Reaktionerna från våra kunder har enbart varit positiva. Vi har nu en anläggning i toppklass och är mycket nöjda med hur SveaReal agerat under hela  produktionstiden, säger Lars Andersson.
Den svenska återförsäljarmarknaden för lantbruksmaskiner genomgår en strukturomvandling och amerikanska John Deere är en synnerligen aktiv aktör i den processen. Antalet jordbruk har minskat under många år men de som är kvar är oftast riktigt stora och kräver i sin tur allt större maskiner.
– Den tiden är redan till stor del förbi när jordbrukarna själva kunde fixa och laga alla sina traktorer och andra maskiner och utrustning. Därför blir kunskap och en hög servicenivå allt viktigare för att få och behålla kundernas förtroende. Min prognos är att vi om några år har ett tiotal större återförsäljare i landet och vi ska självklart vara ett av de ledande bolagen. Lars Andersson köpte företaget 1997 och omsatte då 33 MSEK. När bokslutet sammanfattas för det brutna räkenskapsåret 2012/13 har omsättningen passerat 200 MSEK. Nu kommer en tid med konsolidering av verksamheten. Bolaget har många duktiga platschefer och övriga medarbetare. Det är en förutsättning för att hålla en jämn och hög kvalitet oavsett vilken filial våra kunder vänder sig till, konstaterar Lars Andersson.